Σωφρονιστικό ίδρυμα επιτρέπει την παρουσία σκύλων μέσα στα κελιά των φυλακισμένων

Στις φυλακές Stanley του Ουινσκόνσιν επετράπη στους κρατούμενους να έχουν σκυλιά είτε στα κελιά ή να τους επισκέπτονται τακτικά μέσα στην εβδομάδα για να βελτιώσει την καθημερινότητα και τη ψυχολογία τους.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής του ιδρύματος στο βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα αποφάσισε να εφαρμόσει πρόγραμμα συντροφιάς από σκύλους στους κρατούμενους, σε μία προσπάθεια η κοινωνικοποίηση και μετέπειτα η επανένταξη τους να γίνει με τον πιο αρμονικό τρόπο. Όπως προσθέτει το σωφρονιστικό ίδρυμα, η παρουσία των ζώων μειώνει τις εντάσεις και δημιουργεί ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς που βοηθά τη ζωή μέσα στις φυλακές.

Για την ακρίβεια, οι εθελοντές κρατούμενοι που αποφασίζουν να «υιοθετήσουν» ένα σκύλο, τον αναλαμβάνουν για ένα χρόνο και με τη βοήθεια ειδικών, τον εκπαιδεύουν για να γίνει σκύλος-οδηγός. Έτσι, αποκτούν νέο κίνητρο για το διάστημα που εκτίουν την ποινή τους, ενώ η ανάληψη ενός σκύλου γίνεται σε δυάδες, έτσι ώστε να βελτιώνεται και η μεταξύ τους επικοινωνία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s