Τα οκτώ πιο πρωτοποριακά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο

Αν και η δημιουργική εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική στη σημερινή κοινωνία ωστόσο δεν φαίνεται να δίνεται η ανάλογη βαρύτητα και στη δημιουργική παιδεία.

Η λίστα που ακολουθεί περιλαμβάνει τα πιο πρωτοπόρα προγράμματα αυτή τη στιγμή σε οκτώ πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Gobelins l’École de l’image, Γαλλία

Η Gobelins, στην καρδιά του Παρισιού, είναι μια λαμπρή σχολή κινουμένων σχεδίων με διεθνή φήμη. Η ασυνήθιστη προσέγγιση του συγκεκριμένου σχολείου στο animation, εστιάζοντας στο 2D και όχι στο 3D, εγγυάται ότι οι σπουδαστές του θα εργαστούν για τα κορυφαία στούντιο κινούμενων σχεδίων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Disney, Universal, Hanna Barbera, Pixar, DreamWorks και Warner Bros.

Εθνικό Ινστιτούτο Design (NID), Ινδία

Ενώ υπάρχουν πολλές σχολές σχεδιασμού στην Ινδία σήμερα, το Εθνικό Ινστιτούτο Design είναι από μια από τις πιο αξιόπιστες. Αν και είναι μια κρατική σχολή σχεδιασμού, δημιουργήθηκε με την καθοδήγηση των διάσημων σχεδιαστών Charles και Ray Eames. Εδώ, δίνεται προτεραιότητα στη μάθηση στο πεδίο εστιάζοντας στην κοινωνική και βιομηχανική πραγματικότητα και χρησιμοποιώντας το design για τη δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας ζωής.

Uppsala University, Σουηδία

Βρίσκεται σε ένα μικρό νησί της Βαλτικής, μόλις 90 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της Σουηδίας. Το Gotland είναι η ιδανική τοποθεσία για ένα από τα κορυφαία μαθήματα σχεδιασμού παιχνιδιών στον κόσμο. Οι σπουδαστές όχι μόνο αισθάνονται μέρος ενός βιντεοπαιχνιδιού περπατώντας στους δρόμους του campus αλλά και το πρόγραμμα σπουδών είναι κι εκείνο σχεδιασμένο σαν παιχνίδι, με τους μαθητές να προχωρούν από επίπεδο σε επίπεδο.

Berklee College of Music, USA

Σε αυτή τη μουσική σχολή της Βοστώνης γνωρίζουν καλά ένα πράγμα: όλα αλλάζουν συνεχώς. Γι ‘αυτό και αγκαλιάζουν συνεχώς νέα μουσικά είδη, τεχνικές και όργανα. Το Berklee έχει έναν εντυπωσιακό κατάλογο αποφοίτων, συμπεριλαμβανομένων πολλών καλλιτεχνών όπως οι John Mayer, St Vincent, Quincy Jones και Gillian Welch.

École cantonale d’art de Lausanne (ECAL), Ελβετία

Η ECAL καλεί τους ηγέτες της βιομηχανίας, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της The Gentlewoman μέχρι τα εμπορικά brands όπως η IKEA και η Nestlé, να δίνουν προτεραιότητα στους σπουδαστές της. Το ελβετικό σχολείο έχει δει τους αποφοίτους του να λανσάρουν διάφορες γραμματοσειρές ή να εργάζονται σε αξιόλογες εταιρίες ντιζάιν.

Royal Institute of Technology της Μελβούρνης (RMIT), Αυστραλία

Έχοντας ιδρυθεί το 1887, το RMIT έχει το παλαιότερο και πιο εδραιωμένο πρόγραμμα φωτογραφίας στον κόσμο. Αντιμετωπίζοντας τη φωτογραφία ως ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο μέσο (από το φιλμ έως το ψηφιακό) το Τεχνολογικό Ινστιτούτο με έδρα τη Μελβούρνη στοχεύει να κάνει τους μαθητές του να αποκτήσουν «εξειδικευμένα χέρια και ένα καλλιεργημένο μυαλό».

Πανεπιστήμιο Seika του Κιότο, Ιαπωνία

Εδώ πιστεύουν ότι το manga έχει τη δύναμη να συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη. Η σχολή manga επικεντρώνεται στην πρωτοτυπία και στον μεταβαλλόμενο πολιτισμό γύρω από τη συγκεκριμένη μορφή της τέχνης. Με αυτό τον τρόπο έχει προωθήσει το παραδοσιακά ιαπωνικό κόμικ πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Ινστιτούτο Σχεδιασμού Σκέψης Hasso Platner, Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική

Το Ινστιτούτο Σχεδιασμού Σκέψης Hasso Platner στο Κέιπ Τάουν, γνωστότερο ως d-school, είναι το μοναδικό κολέγιο σχεδιασμού σκέψης της Αφρικής. Οι σπουδαστές εργάζονται σύμφωνα με τα πέντε στάδια της σχεδιαστικής σκέψης: «ενσυναίσθηση», «καθορίζοντας το πρόβλημα», «ιδεασμός», «πρωτότυπα» και «δοκιμές». Κάθε στάδιο επικεντρώνεται στην εξεύρεση και επίλυση πραγματικών και ουσιαστικών προβλημάτων.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s