Η έκθεση της αστυνομίας για τον αγώνα του Ολυμπιακού στην Πάτρα με την Παναχαική

Για διπλή επίθεση και ρίψεις αντικειμένων στους αστυνομικούς, κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ στην έκθεση της για όσα συνέβησαν στην Πάτρα.

To story: Στο 51ο λεπτό υπήρξε διακοπή στο ματς μετά από ένταση που προκλήθηκε μεταξύ αστυνομίας και μερίδας οπαδών στην εξέδρα που ήταν κόσμος των Πειραιωτών. Από τα χημικά της αστυνομίας η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική και ο διαιτητής Παπαδόπουλος διέκοψε προσωρινά τον αγώνα για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Υπήρξε και ένας τραυματίας από την ένταση και τα επεισόδια. Χτύπησε το κεφάλι του και του έγιναν ράμματα.

Η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ: «Μετά την έναρξη του Β’ ημιχρόνου (περί την 18:30 ώρα) του προαναφερόμενου αγώνα ποδοσφαίρου, μία ομάδα περίπου πενήντα (50) ατόμων – οπαδών του Ολυμπιακού, παρατηρήθηκε να κινείται προς την έξοδο της κερκίδας Κ9, που οδηγεί σε περιβάλλοντα χώρο εσωτερικά της θύρας -3-, καταδιώκοντας νεαρό άτομο ηλικίας περίπου τριάντα (30) ετών, με απειλητικές διαθέσεις. Το εν λόγω άτομο προσέτρεξε προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων της στατικής δύναμης καθώς και αστυνομικούς της ασφαλείας. Στον περιβάλλοντα χώρο, εξωτερικά της κερκίδας Κ9, βρίσκονταν διμοιρία της Υ.Α.Τ. σε απόσταση περίπου τριάντα (30) μέτρων από το σημείο εισόδου-εξόδου της κερκίδας Κ9. Βλέποντας ο διμοιρίτης της προαναφερόμενης ΔΙ.Α.Τ. την κίνηση των προαναφερόμενων ατόμων, προσέγγισε το ανωτέρω σημείο, προκειμένου να συνδράμει τους αστυνομικούς των μέτρων (τάξης-ασφάλειας) και το προαναφερόμενο άτομο καθώς απειλείτο τόσο η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, όσο και του ατόμου που είχε προστρέξει προς το μέρος του. Με την άφιξη της διμοιρίας της Υ.Α.Τ. στο σημείο, η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι αμέσως στράφηκαν εναντίον τους, με ρίψεις διαφόρων αντικειμένων. Στη συνέχεια η διμοιρία αφού απώθησε τα άτομα με τακτικές κινήσεις, οπισθοχώρησε και επέστρεφε εξωτερικά στον περιβάλλοντα χώρο της Θύρας 3. Τα άτομα συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον τους εκτοξεύοντάς τους διάφορα αντικείμενα. Στην επιθετικότητα αυτή των φιλάθλων και προκειμένου να διασφαλισθεί η σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών δυνάμεων και να προστατευθεί η δημόσια περιουσία, η διμοιρία της Υ.Α.Τ. προέβη σε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων μέσων. Κατόπιν αυτού τα άτομα επέστρεψαν εντός της Θύρας 3 και η διμοιρία της Υ.Α.Τ. κινήθηκε εξωτερικά του σταδίου. Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επεισοδίων δεν διαπιστώθηκε ούτε καταγγέλθηκε τραυματισμός αστυνομικών και φιλάθλων και ο αγώνας διεκόπη περίπου για δεκαπέντε (15) λεπτά». Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν για την αποτροπή του, δέχτηκαν ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, μεταλλικά, μικροαντικείμενα κλπ), ενώ εκ μέρους των αστυνομικών προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν έγινε περιορισμένη χρήση χημικών, για την απώθηση και την αποκατάσταση της τάξης, ο δε ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Τα εν λόγω άτομα προκάλεσαν φθορές σε καθίσματα του Σταδίου και σε βοηθητικούς χώρους, ενώ μετά την επέμβαση των αστυνομικών, αποκαταστάθηκε η τάξη, οι φίλαθλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και ο ποδοσφαιρικός αγώνας συνεχίστηκε κανονικά». 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s