Η πρώτη αντίδραση της Euroleague κατά Δημήτρη Γιαννακόπουλου – Ανακοίνωση

H Euroleague ανακοίνωσε νέο πρόστιμο και επαναφέρει όλες τις ποινές που είχαν επιβληθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής: 

«Ο Αθλητικός Δικαστής της Euroleague τιμώρησε με πρόστιμο 30.000 ευρώ για τις δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια του ματς του Παναθηναικού με τον Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική της Regular Season.

Οι παραβιάσεις αφορούσαν δηλώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για προσβολή και πράξεις που δείχνουν έλλειψη σεβασμού προς ένας μέλος των διαιτητών αλλά και σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διάφορα ΜΜΕ εντός και εκτός Ελλάδας, προκαλώντας ζημιά στην εικόνα του διαγωνισμού.

Ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού, το πνεύμα της αθωότητας και της καλής αθλητικής συμπεριφοράς με τις αναφερόμενες δηλώσεις, επισημαίνοντας στο ψήφισμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος επωφελείται από αναστολή κυρώσεων την οποία παραβίασε, μαζί με την δέσμευση να συμπεριφέρεται σωστά. Αυτό έκανε την στάση του ακόμα πιο καταδικαστέα.

Συνεπώς, η Euroleague αποφάσισε να επαναφέρει τα παρακάτω πρόστιμα από την περσινή σεζόν, τα οποία και «πάγωσαν» τον περασμένο Οκτώβριο:

-160.000 ευρώ για δημόσιες τοποθετήσες, που έγιναν από τον κύριο Γιαννακόπουλο στις 9 και στις 16 του περασμένου Απριλίου.

-250.000 ευρώ για δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στις 20 του περασμένου Απριλίου.

Η ποινή που απαγορεύει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια της Euroleague παραμένει σε αναστολή, αν και θα επανέλθει σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω παράβασης.

Επιπλέον, ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη χρήση δεικτών λέιζερ και € 3.500 για τη συμπεριφορά των ατόμων στις θέσει δίπλα στο παρκέ (σύμφωνα με το άρθρο 29.2.ε και ζ του Πειθαρχικού Κώδικα αντίστοιχα), στο ίδιο παιχνίδι την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και θα διεξαχθεί έρευνα από τον Πειθαρχικό Δικαστή σχετικά με τη δήλωση μετά το παιχνίδι που εμφανίζεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και επηρεάζουν την εικόνα του διαγωνισμού και των ομάδων».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s