Ένα από τα καλύτερα cafe του κόσμου βρίσκεται στην Αθήνα (pics)

Το ταξιδιωτικό περιοδικό Venue Report παρουσίασε τη λίστα με τις πιο «καυτές» αφίξεις στο κομμάτι του καφέ σε όλο τον κόσμο. Η λίστα συνολικά αναδεικνύει 85 coffee spots ανά τον κόσμο, από την «Μέκκα» του καφέ Μελβούρνη και το Πόρτλαντ στις ΗΠΑ, μέχρι τη Βενετία και τη Μπανγκόγκ, που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη εξειδίκευση και αγάπη που δείχνουν προς τον καφέ. Σε αυτή τη λίστα, με τα πιο ωραία στέκια για τους λάτρεις του καφέ βρίσκεται και το Papillon Bistrot στο Νέο Ψυχικό στην πρώτη δεκάδα.

1

Το Papillon είναι ένα νέο bistrot το οποίο λειτουργεί όλη την ημέρα και βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis [Architecture in Concept] ανέλαβε τον σχεδιασμό του χώρου αντλώντας έμπνευση από την ιστορία των μικρών εστιατορίων που εμφανίστηκαν στη Γαλλία το 1815 και εν συνεχεία εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο, κρατώντας όμως μία αισθητική κατεύθυνση προσαρμοσμένη στο σήμερα. Η σχεδιαστική ομάδα κατέληξε στη διαμόρφωση του τελικού concept, μέσα από μία πολυδιάστατη αναζήτηση σχέσεων ανάμεσα σε αντίστοιχα εστιατόρια των δύο πλευρών του Ατλαντικού, προσπαθώντας να συνδυάσει την κουλτούρα του Παρισιού με την ενέργεια της Νέας Υόρκης.

2

Το εστιατόριο ουσιαστικά αποτελείται από δύο βασικούς χώρους. Μόλις μπείτε συναντάτε το μπαρ, έναν ψηλό χώρο με ξύλινο δάπεδο καρυδιάς με floral ταπετσαρίες και οροφές με φατνώματα. Τα έργα τέχνης που τοποθετήθηκαν στο πάνω μέρος των τοίχων αντικατοπτρίζουν την κίνηση των παρακείμενων δρόμων και την ενέργεια των ανθρώπων που διέρχονται. Η σχετική φασαρία της πόλης σταδιακά φιλτράρεται από τη ζωντανή αίθουσα υποδοχής ενώ περνώντας στο βάθος του εστιατορίου βρίσκεται η δεύτερη αίθουσα, η οποία οργανώθηκε με μία πιο αυστηρή διάταξη των επίπλων και περισσότερο στιβαρή αισθητική.

papillon_bistrot_Design_vraveia_itravelling_

Ο χώρος αυτός στεγάζεται με μία γυάλινη δίρριχτη στέγη που επιτρέπει την είσοδο του φυσικού φωτός και με τη συνδρομή του deli bar, που τοποθετήθηκε στο βάθος, παραπέμπει στις ευρωπαϊκές κεντρικές αγορές του 19ουαιώνα.

papillon_bistrot_Design_vraveia_itravelling_2

Επιπλέον, τα φυτά που καλύπτουν τα φωτιστικά της οροφής, καθώς και η χρήση ταπετσαριών με μοτίβα λουλουδιών στον ίδιο χώρο, αναφέρονται στους στεγασμένους βοτανικούς κήπους των ευρωπαϊκών πόλεων της ίδιας περιόδου.

papillon_bistrot_Design_vraveia_itravelling_3

Ολυμπιονικών 242 &, Σολωμού 1, Νέο Ψυχικό

Facebook: Papillon Bistrot Athens

Website: papillonbistrot.com

Photos: STUDIOVD, N. Vavdinoudis – Ch. Dimitriou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s