Μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού παραδέχθηκε δημόσια ότι ο Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης (Ηχητικό)

Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ειρήνη Μαρούπα, παραδέχθηκε στον Μetropolis ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης. Αλλά η ίδια θεωρεί ότι την πήρε με σκοπό να την σώσει από Τούρκους.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Με μεγάλη μου έκπληξη, ακούω ότι ο εισηγητής στην υπόθεση, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός για τις παραβάσεις ων δύο ομάδων, για όλες τις κατηγορίες που υπήρχαν και ο οποίος με μεγάλη ευκολία εισηγήθηκε και συναποφάσισε αφού άκουσε όλες τις γνώμες. Επικύρωσε δηλαδή την αρχική του γνώμη, που ήταν η εισήγησή του: Οτι πρέπει να υποβιβαστούν οι δύο ομάδες. Λέει τώρα ότι δεν ήταν πεπεισμένος και δεν ήξερε εάν προέκυπτε από τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο ίδιος, από τα υπομνήματα, από τα οικονομικά έγγραφα, εάν στην Ξάνθη ασκούσε κυριαρχική επιρροή ο κ. Σαββίδης, αλλά ήρθα εγώ από την Ξάνθη -όπου ειρήσθω εν παρόδω, με κατηγορεί ο Ολυμπιακός ότι πήγα ταξιδάκι για να τα «φτιάξω» με τον Σαββίδη και την Ξάνθη- όπου με δικιά μου πρωτοβουλία, με βρίζουν όλοι οι οπαδοί του.

Αν είναι ποτέ δυνατόν να είπα ότι εάν δεν βρούμε κάτι για τον Μαρινάκη, να μην επιβληθούν ποινές στον Σαββίδη.

Κάποιοι δεν αξίζουν να φοράνε παντελόνια. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των αποφάσεών τους κάποιοι κρύβονται πίσω από τα φουστάνια μιας γυναίκας. Εγώ τα φοράω τα παντελόνια

Κατ’ αρχάς, είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι φίλαθλοι και του ΠΑΟΚ, και της Ξάνθης, και οι Θεσσαλονικείς και οι Θρακιώτες και οι Μακεδόνες. Πράγματι ο κύριος Σαββίδης πήρε την Ξάνθη. Προκύπτει αυτό από όλα τα στοιχεία του φακέλου και αποφάσισα έτσι κι εγώ. Αυτό που πράγματι εισέφερα στην επιτροπή και θα σας το πω και ευθέως, αφού το θέλει ο κ. Αρκούδης, ευτυχώς υπάρχουν πρακτικά. Πράγματι, διαπίστωσα ότι στο γήπεδο και το ξενοδοχείο της Ξάνθης, δεν υπάρχει καμία επιχειρηματική δραστηριότητα. Τράβηξα και σχετικές φωτογραφίες. Και τους είπα ότι εγώ αυτό που κατάλαβα εκεί, είναι ότι ο Σαββίδης δεν το έκανε, για να νοθεύσει το ποδόσφαιρο, απόδειξη είναι ότι στη Λάρισα που αντιτίθεται στα ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά του συμφέροντα έχει δανείσει έναν από τους καλύτερους παίκτες της, τον Ουάρντα (από ό,τι μου είπαν αυτοί που ξέρουν το θέμα), αλλά την πήρε ενδεχομένως για να προφυλάξει την Ξάνθη, να μην πέσει στα χέρια Τούρκου, όπως τη διεκδικούσε να την αγοράσει ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε από το 2015, που φάνηκε και μας ομολόγησε στην επιτροπή ο κ. Στράτος, ότι χάνοντας τη χορηγία της SKODA, ο Πανόπουλος ήθελε να «ξεφορτωθεί», να ξεφύγει από τις οικονομικές και αθλητικές υποχρεώσεις της ΠΑΕ Ξάνθη.

Εδώ τους είπα ότι οι συνέπειες αυτής της απόφασης θα είναι να υπάρξει μείζον εθνικό θέμα! Υπήρξε μείζον εθνικό θέμα; Αναγκάστηκε η Κυβέρνηση να κάνει αυτό που εισηγήθηκα εγώ στην Επιτροπή; Τι τους είπα; Τους είπα το αυτονόητο. Ο,τι βεβαίως υπάρχει παράβαση. Να μην επιβάλουμε αυτές τις εξοντωτικές ποινές, πόσω μάλλον που αφορά μάλλον εθνικό θέμα, και το έκανε για αυτόν τον λόγο ο κ. Σαββίδης και πήρε την Ξάνθη από τα χέρια του Τούρκου, αλλά τουλάχιστον ας διατηρήσουμε την απόλυτη αμεροληψία και αξιοπιστία των αποφάσεων της επιτροπής και της ίδιας της επιτροπής. Πώς; Ξέρουμε ότι η απόφασή μας θα είναι συντριπτικά καταστροφική για τον έναν από τους δύο πρώτους του πρωταθλήματος. Πρέπει, λοιπόν, το λιγότερο, να ελέγξουμε τις καταγγελίες που υπάρχουν και τα όποια γεγονότα και τις διαδόσεις και για τον άλλον πρώτο.

Εγώ δεν είπα ποτέ, όμως, όπως τόλμησε ψευδώς να αναφέρει ο κ. Αρκούδης, ότι εάν δεν βρούμε τίποτε για τον Μαρινάκη δεν θα δικάσουμε ούτε τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη.

Η γνώμη μου δεν ήταν βαρύνουσα. Δεν ανεστάλη ποτέ η ποινή, όπως ζήτησα. Στα σημαντικά θέματα, όπου πράγματι προσπάθησα ενδεχομένως και περισσότερο από ό,τι έπρεπε, που ήταν να μην καταστραφεί μία ομάδα».

Aκούστε όλα τα παραπάνω εδώ 

Φωτογραφία: in.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s