ΕΚΤΑΚΤΟ: Κατατέθηκαν οι φάκελοι για τη Νέα Τούμπα!

Ενα πολύ σημαντικό βήμα προς την προοπτική υλοποίησης της κατασκευής της Νέας Τούμπας έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (19/2). Λίγο μετά τις 14.00 έφτασαν στα γραφεία του τμήματος Μητροπολιτικού σχεδιασμού της Θεσσαλονίκης τρεις φάκελοι που περιέχουν τις περίπου 1.000 σελίδες του πρότζεκτ της Νέας Τούμπας.

Το τμήμα Μητροπολτικού σχεδιασμού ανήκει στον υπουργείο Περιβάλλοντος το οποίο θα μελετήσει τον φάκελο και στην συνέχεια θα τον βγάλει σε δημόσια διαβούλευση πριν πάρει τις τελικές εγκρίσεις για να πάει το Ειδικό Χωρικό στο Συμβούλιο της Επικρατείας και προχωρήσει η έκδοση προεδρικού διατάγματος που απαιτείται για την έκδοση αδειών κατεδάφισης του παλιού και ανέγερσης του νέου γηπέδου.

«Έργο που θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη»

Για τα οφέλη που μπορεί να φέρει η Νέα Τούμπα, ο κ. Δούμας (Aρχιτέκτονας και επικεφαλής της ομάδας μελέτης) αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με το νέο γήπεδο θα υπάρχει συνεχής παρουσία κόσμου σε αυτό καθώς ο κόσμος δεν θα έρχεται μία φορά κάθε 15 ημέρες για αγώνες και μόνο αφού θα δημιουργηθεί μία εγκατάσταση που θα χρησιμοποιείται καθημερινά για πολλές ώρες. Τα 29-30 στρέμματα που έχουν παραχωρηθεί στον ΠΑΟΚ παρέχουν τη δυνατότητα στον σύλλογο να επενδύσει περαιτέρω κατασκευάζοντας χώρους εστίασης και αναψυχής, νέα μεγαλύτερη μπουτίκ, συνεδριακό κέντρο κλπ.

Η Νέα Τούμπα θα είναι ένα έργο αλληλένδετο με την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης. Μπορώ να πω ότι συνδέεται με όσα γίνονται στην πόλη σχετικά με το λιμάνι, το μετρό, το παραλιακό μέτωπο και το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, ώστε σε 5-10 χρόνια από τώρα να έχουμε μία διαφορετική και ξεχωριστή Θεσσαλονίκη.

To καινούργιο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην αστική περιοχή και βέβαια θα γίνει ό,τι είναι δυνατό για να απαλειφθεί η όποια επιβάρυνση υπάρξει για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως μιλάμε για την κατασκευή του σε έναν αναπλασμένο –όχι όμως ολοκληρωτικά- χώρο όπως αυτός στην Τούμπα και η ύπαρξη ενός νέου σταδίου θα τον κάνει να λειτουργήσει με άλλη προοπτική, είτε πχ. αυτό αφορά τους χώρους στάθμευσης, τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς και άλλα ζητήματα».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s