Το συγκλονιστικό βίντεο της βρετανικής Guardian: Οι 100 ημέρες της πανδημίας που άλλαξε τον κόσμο

Με ένα βίντεο 8 λεπτών η βρετανική Guardian περιγράφει πώς ο κορωνοϊός άλλαξε τον κόσμο, ξεκινώντας από την Ουχάν όταν στις 11 Ιανουαρίου μια γυναίκα κατέληξε από πνευμονία, παρουσιάζοντας το πλήγμα που ακολούθησε και συνεχίζεται σε ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, και κλείνοντας με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Συγκεκριμένα, το βίντεο-ανασκόπηση της Βρετανικής Guardian δείχνει την επιβολή καραντίνας που επιβλήθηκε στην κινεζική επαρχία με πλάνα από τους έρημους δρόμους της Ουχάν.

Μέρες αργότερα η Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο της επιδημίας κορωνοϊού, με τις ευρωπαϊκές χώρες να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, τα σύνορα να κλείνουν και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Ιταλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα και ακολουθούν οι Ισπανία και Γαλλία. Η Ευρώπη ερήμωσε, οι δρόμοι είναι άδειοι και οι άνθρωποι κλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στην καθημερινότητά τους.

Στις 27 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν πλέον περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και ο αριθμός των νεκρών καθημερινά αυξάνεται.

Το βίντεο κλείνει με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ και τα λόγια: «Καλύτερες ημέρες θα ξαναέρθουν. Θα είμαστε με τους φίλους μας, θα είμαστε με τις οικογένειές μας. Θα συναντηθούμε ξανά».

Δείτε το βίντεο:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s