5 πράγματα που δε γνωρίζατε για την ταινία “Ο Ναυαγός”

Το concept της ταινίας συνέλαβε ο πρωταγωνιστής Tom Hanks όταν διάβασε ένα άρθρο για τα αεροπλάνα της FedEx που διέσχιζαν καθημερινά τον Ειρηνικό Ωκεανό και αναρωτήθηκε τι θα μπορούσε να συμβεί αν κάποιο από αυτά έπεφτε (όχι πολύ ευοίωνη σκέψη, αλλά τελικά έκανε μεγάλη εμπορική επιτυχία).

Ο Tom Hanks σταμάτησε τη γυμναστική και άφησε τον εαυτό του ελεύθερο ώστε να τρώει ανεξέλεγκτα και να αποκτήσει παραπάνω βάρος, για να μοιάζει με έναν μέσο άντρα αυτής της ηλικίας, όπως ήταν ο Chuck Noland, τον οποίο και υποδυόταν. Τότε η παραγωγή σταμάτησε για ένα χρόνο ώστε ο ηθοποιός να χάσει 22 κιλά και να αφήσει τα μαλλιά του να μακρύνουν. Αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο του κόστισε πολύ σε όλη αυτή την περίοδο δίαιτας, ήταν που δε μπορούσε να φάει τηγανητές πατάτες (πολύ δικός μας άνθρωπος ο Tom Hanks).

Κάποια μέλη του συνεργείου διέμειναν στο νησί για μερικές μέρες “σαν ναυαγοί” (“σαν Ροβινσώνες“, όπως θα έλεγε και ο Νίνο) ώστε να εφαρμόσουν μερικές τεχνικές επιβίωσης και να δουν από πρώτο χέρι τι προβλήματα αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος μόνος του ενάντια στη φύση. Ανάμεσα σε αυτά τα προβλήματα ήταν και το πώς θα ανοίξουν τις καρύδες ώστε να φάνε, πώς θα ανάψουν φωτιά και πώς θα πιάσουν ψάρια (τουτέστιν, έκαναν speed training για το Survivor).

Οι σεναριογράφοι έγραψαν κανονικά “λόγια” για τη μπάλα του βόλεϊ, Wilson, ώστε ο πρωταγωνιστής να μπορεί να έχει έναν “φυσιολογικό διάλογο” μαζί της.

Τρεις μπάλες του βόλεϊ χρησιμοποιήθηκαν για τα γυρίσματα της ταινίας, και η μία από αυτές πουλήθηκε πριν χρόνια σε πλειστηριασμό έναντι 18 χιλιάδων δολαρίων.

syneconomy-1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s