Ιστορίες με τον Μόργκαν Φρίμαν στην ΕΡΤ

Η ΕΡΤ1 θα παρουσιάσει σε πανελλήνια μετάδοση μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η Ιστορία μας με τον Μόργκαν Φρίμαν» (The Story of Us with Morgan Freeman)/2017, από τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020 (εκτός του Σαββατοκύριακου), στις 16:00.

Πώς αναπτύχθηκε ο πολιτισμός; Γιατί οι κοινωνίες μας σ’ όλο τον κόσμο διαφέρουν τόσο πολύ; Πώς θα είναι οι κοινωνίες μας στο μέλλον, καθώς η παγκοσμιοποίηση και η τεχνολογία καθορίζουν τον τρόπο ζωής μας;

Σε μια εποχή που διάφορα γεγονότα στο παγκόσμιο στερέωμα μοιάζουν να μας απομακρύνουν από την έννοια του πολιτισμού, αυτή η ενδιαφέρουσα σειρά ντοκιμαντέρ στοχεύει να αποκαλύψει τις θεμελιώδεις δυνάμεις που λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος για την κοινωνία μας και να αποδείξει ότι η ανθρωπιά βρίσκεται μέσα μας.

O βραβευμένος με Όσκαρ Μόργκαν Φρίμαν ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να γνωρίσει ανθρώπους από διάφορους πολιτισμούς που οι ζωές τους καθορίστηκαν με θαυμαστό τρόπο απ’ αυτές τις θεμελιώδεις δυνάμεις… με στόχο να κατανοήσει πώς ο πολιτισμός των ανθρώπων έχει πάρει τόσο πολλές και διαφορετικές μορφές.

Ερευνώντας ζητήματα, όπως τα «πιστεύω» ή η ανάγκη για ελευθερία, ο Μόργκαν Φρίμαν εξετάζει οτιδήποτε μας διαφοροποιεί από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο.

Διερευνά την ανάγκη μας για την ύπαρξη των βασικών φυλετικών δεσμών που μας επιτρέπουν να ευδοκιμήσουμε και ανιχνεύει πώς διαμορφώνουν τον κόσμο οι μεταβολές στη δυναμική της εξουσίας. Ερευνά το πνεύμα της εξέγερσης και εκείνα τα άτομα που επιθυμούν να αναδομήσουν την κοινωνία και διερωτάται πώς η αγάπη, ως πρωταρχική δύναμη, επηρεάζει τους πολιτισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και πού μπορεί να μας οδηγήσει η αγάπη στο μέλλον.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, στις 16:00

Eπεισόδιο 1ο: «Η πορεία προς την ελευθερία» (The March of Freedom)

Ο Μόργκαν Φρίμαν ταξιδεύει σ’ όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα την έννοια της ελευθερίας. Από τη μοναξιά της φυλακής και τα γκουλάγκ, τα στρατόπεδα αναγκαστικής εργασίας, ώς τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τους νόμους που εμποδίζουν τον λόγο και την έκφραση, η ελευθερία παραμένει πάντα το ζητούμενο.

Ως άτομα αλλά και ως λαοί, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ερώτημα: Άραγε θα είμαστε όλοι κάποτε πραγματικά ελεύθεροι;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s