Μύστες στα όπλα: Τελειώνει σύντομα το… ελεύθερο πορνό στο Internet

Μεγάλες αλλαγές γενικότερα στο Internet και σύντομα μάλιστα τελειώνει σύντομα το… ελεύθερο πορνό, καθώς έρχεται νόμος που θα ζητάει πολλές διαδικασίες ακόμα και για αυτό.

Με την βιομηχανία θεάματος ταινιών πορνό να είναι εξαιρετικά επικερδής και είναι πολλές επιλογές που μπορεί να μπει κάποιος για να παρακολουθήσει μια ταινία τέτοιου περιεχομένου, ωστόσο αυτό θα αλλάξει.

Μεταξύ άλλων, προσπαθώντας να σταματήσουν την παιδική πορνογραφία, με αρχή την Μεγάλη Βρετανία, θα αρχίσουν οι σελίδες και τα site να είναι πολύ αυστηρές με την διαδικασία ταυτοποίησης της ηλικίας του χρήστη.

Θα καλούνται λοιπόν να αποδείξουν ότι έχουν την κατάλληλη ηλικία «φορτώνοντας» σε μία ανάλογη φόρμα το διαβατήριό τους ή την ταυτότητά τους εντός τεσσάρων εβδομάδων, από την ημέρα που θα ζητήσουν να έχουν πρόσβαση.

Είναι το λεγόμενο σύστημα «AgeID», το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επιβεβαιώνουν ότι είναι 18 χρησιμοποιώντας την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριό τους και έτσι η Βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα περιορίσει τις επισκέψεις ανηλίκων σε sites πορνογραφικού περιεχομένου, εμποδίζοντας πολλά πράγματα που υπάρχουν με την… ελευθερία αυτή και κυρίως την παιδική πορνογραφία. Όλα δείχνουν πως τον προσεχή Απρίλιος θα ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s